Povestiri si amintiri

O perla…

Invat pentru ultimul examen din aceasta sesiune. Momentan am luat o pauza (visez si noaptea letopisete, Tiganiade, romantismul cu operele lui), ma mai relaxez ascultand muzica sau vizionand un film bun, asa mi se fixeaza in memorie ce am invatat…este stilul meu.

Mi-am adus iarasi aminte de o situatie comica si am inceput sa rad singura, i-am reamintit mamei si am ras amandoua copios.  Eram in clasa a IV-a, primul an in care aveam disciplina istorie si ca o paranteza materia mea favorita. Toate bune si frumoase pana la primul test care avea trei puncte, primele doua nu prea mi le mai amintesc (aveau legatura cu niste lupte de pe la Dunare cu turcii si cu unirea realizata de Mihai Viteazu), insa pe cel de-al treilea subiect  il stiu perfect datorita conjuncturii, suna cam asa: “Cum a murit Constantin Brancoaveanu?”. Raspunsul venit din partea unui coleg a fost: “Constantin Brancoaveanu a murit de cancer la ficat.”

Pentru ca eram relativ putini in clasa si fiind ultima ora am rugat-o pe doamna invatatoare sa ne verifice lucrarile pe loc. L-a lucrarea colegului a avut un soc, iar dupa ce si-a revenit ne-a comunicat si noua perla. Cred ca intelege oricine ce s-a intamplat atunci si care au fost urmarile, s-a continuat chiar si in sedinta cu parintii, nu mai zic ca fiecare dintre noi am povestit acasa sau colegilor din alte clase, cateodata si acum il mai tachinam pe aceasta tema.

Nu a fost vorba de rautate, m-am amuzat, ceea ce cred ca ar fi facut oricine si mult mai urat, se intampla, eram mici, dar in schimb am fost o clasa unita, ne-am inteles, ne-am ajutat, cu cateva exceptii.

noriel.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s